Predlog

Ovde možete postaviti svoje predloge, ideje ili komentare vezane za forum ORS-a

Predlog

Postod petar » Pet Mar 19, 2010 7:08 pm

Poštovani,

najpre bih vam se zahvalio na odgovoru, a potom i dao svoj predlog u vezi funkcionisanja ovog foruma, koji je zaista potreban nama korisnicima, žalosno je da se ni na jednom sajtu ili pretraživaču ne može do njega doći...
Želeo bih da vam predložim veću angažovanost po tom pitanju, kako bi ljudi kojima je ovakva vrsta pomoći zaista potrebna, lako mogla da komunicira i savetuje se sa eminentnitm medicinskim kadrom.

Nadam se da ćete nešto uraditi po tom pitanju, želim vam puno uspeha u daljem radu, i hvala vam još jednom!

Petar
petar

Pridružio se: Čet Dec 03, 2009 7:53 pm

KOMENTAR

Postod Konstantinovic » Uto Mar 23, 2010 4:09 pm

Poštovana koleginice Lapčević,

Ponovo Vam čestitam na naporu koji ste učinili da uspostavite sajt, koji je prvenstveno namenjen obolelima od reumatskih bolesti, što ima veliki značaj za pacijente koji se bore sa teškom mukom zbog bolesti. To im omogućava komunikaciju sa Vama, a što je još važnije i medjusobnu komunikaciju preko Vašeg sajta, da razmenjuju iskustva u prevazilaženju simptoma oboljenja i onesposobljenosti. Na taj način saznaće novitete u lečenju i rehabilitaciji, i što je još važnije, saznaće da nisu usamljeni u bolesti, da ima dosta sličnih slučajeva oboljenja, i mogu koristiti tudja iskustva u borbi sa bolesti. Mogu i komunicirati medjusobno, što će im sigurno pomoći da prevazidju usamljenost, delimičnu desocijalizaciju, i ohrabriti ih u daljim naporima u cilju prevazilaženja svojih tegoba.
Vama lično bih savetovao da često obaveštavate lekarski stalež o postojanju ovoga sajta, prvenstveno preko časopisa Srpskog lekarskog društva - Srpski arhiv i Opšta medicina.
Želim Vam puno uspeha u daljem radu, jer činite veliko delo koristeći savremene tehnologije, a pacijentima želim što brži i bolji oporavak, a najviše im želim dosta istrajnosti i nade u poboljšanje stanja.

S poštovanjem,
Prim. Dr. Dejan Konstantinović, specijalista Opšte medicine
Konstantinovic

Pridružio se: Pon Mar 22, 2010 9:43 pm

Pitanje

Postod marijabc » Uto Maj 04, 2010 7:57 pm

Posto sam novi clan ORSa ( mesec dana ), zanima me da li se odrzavaju redovniji sastanci udruzenja, osim sto se periodicno organizuju predavanja. I ako se odrzavaju, kada je to i gde. :?

Ova stvar sa forumom je svakako odlicna ideja, ali mislim da je ziva rec nezamenjiva. Doduse vrlo je verovatno da ne mogu ni svi clanovi da se kace na Sajt, odnosno Forum. Moje misljenje je da ako se ne odrzavaju sastanci to treba da nekako organizujemo bar jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje. Na taj nacin ce udruzenje biti aktivnije, a i clanovi ce cesce moci da razmenjuju iskustva, ali i da se osecaju korisnijim. :P

Ruku na srce pricam napamet, jer u sustini vrlo malo znam o ORSu, osim onoga sto sam procitala na sajtu. Ono sto zasigurno znam jeste da je pasivnost medvedja usluga nama samima, a i ne mogu pacijenti ocekivati da im lekari sve serviraju. Postoje i udruzenja oboleleih od raznih bolesti, ciji clanovi aktivno rade na organizovanju raznih tribina, foruma koji se odrzavaju na razlicitim mestima i u raznim gradovima ( nisu svi oboleli od reumatskih bolesti iz Beograda pa da im je sve pred nosom ), izdavanju brosura, medjusobnoj komunikaciji, pojavljivanju u medijima i slicno. Zasto i mi to ne bi tako nesto radili. ;)

Srdacan pozdrav
MarijaBC
marijabc

Pridružio se: Sre Apr 21, 2010 8:55 pm

Re: Predlog

Postod ORS » Sub Maj 08, 2010 11:45 pm

Poštovana Marija,

Predpostavljam da znate da Udruženje postoji skoro tri godine. U tom periodu, uglavnom su održavani sastanci na tri meseca. Praksa je bila, da se angažuju lekari, koji bi držali predavanja na teme potrebne i interesantne našim članovima. Nakon izlaganja predavači bi odgovarali na pitanja prisutnih. Po završetku predavanja, prisutni su mogli da razmenjuju lična iskustva u međusobnim razgovorima. Što se tiče održavanja češćih sastanaka, to za sada nije moguće, iz tehničkih razloga. Ako ste zainteresovani da budete aktivan član Udruženja, pošaljite svoje ime i prezime i broj telefona na e-mail adresu udrzenje@ors.rs. Na ovu adresu možete slati i Vaša pitanja, na koja ćemo se potruditi da damo odgovor.
Na Institutu za reumatologiju, u ambulanti 10, su ustaljena dežurstva svakog četvrtka od 11.00-15.00 časova, gde možete da razgovarate sa aktivistima Udruženja. Takođe možete, u istom terminu pozvati aktiviste na broj telefona 061/222 0 600.
Za više informacija o sastancima podružnice VMA, obratite se sestri Goci na VMA, IV sprat, soba 53.

U nadi da ćete nam se aktivno pridružiti, pozdravljam Vas,

Marija
ORS

Pridružio se: Sre Sep 30, 2009 7:01 pm

Postod marijabc » Uto Maj 11, 2010 7:50 pm

Draga imenjakinjo,
hvala na ovim iscrpnim informacijama. Zaista jedino sto sam o udruzenju znala jeste da je osnovano pre tri godine, cak sam pokusala telefonom da dobijem informacije i aktiviram se, ali mi nije uspelo. Sestra Goca na VMA je vrlo revnosno obavila posao i cim je videla dijagnozu prvo je pitala jesam li clan udruzenja, a onda da li hocu da se uclanim. Ja sam oberucke prihvatila, tako da cu na e-mail koji ste mi dali poslati potrebne podatke.
Zelim da se aktiviram u radu udruzenja i da time pomognem i sebi i drugima. Na zalost ovo je bolest koju ja zovem napast, od nje se ne umire, ali se sa njom umire, plus se covek i fizicki i psihicki iscrpljuje. Uostalom vi to sigurno vec znate

S postovanjem

MarijaBC
marijabc

Postod marijabc » Uto Maj 11, 2010 8:01 pm

marijabc je napisao:Draga imenjakinjo,
hvala na ovim iscrpnim informacijama. Zaista jedino sto sam o udruzenju znala jeste da je osnovano pre tri godine, cak sam pokusala telefonom da dobijem informacije i aktiviram se, ali mi nije uspelo. Sestra Goca na VMA je vrlo revnosno obavila posao i cim je videla dijagnozu prvo je pitala jesam li clan udruzenja, a onda da li hocu da se uclanim. Ja sam oberucke prihvatila, tako da cu na e-mail koji ste mi dali poslati potrebne podatke.
Zelim da se aktiviram u radu udruzenja i da time pomognem i sebi i drugima. Na zalost ovo je bolest koju ja zovem napast, od nje se ne umire, ali se sa njom umire, plus se covek i fizicki i psihicki iscrpljuje. Uostalom vi to sigurno vec znate

S postovanjem

MarijaBC

Nesto mi se nije dalo preko Outlook expresa da posaljem, a moj kucni strucnjak nije tu pa cu za sada ovako, nadam se da to nije problem

Srdacan pozdrav

Marija Bucic
marijabc

ČEKAM VAŠE PREDLOGE I KOMENTARE

Postod ORS » Pet Okt 15, 2010 12:15 am

Dragi forumaši,

Kao što znate obeležavanje Svetskog dana borbe protiv artritisa 2010. je iza nas. Nadam se da je neko i od forumaša bio prisutan ili kod štanda ili na predavanjima. Kako Vam se dopalo? Šta bi moglo da se popravi? O čemu biste želeli da pričamo na nekom sledećem sastanku? Koga biste želeli da čujete na predavanjima?

Nadam se da ćete nas zasuti komentarima i predlozima.

Srdačni pozdravi!

Marija
ORS

Postod marijabc » Pet Okt 15, 2010 10:40 pm

Ovo ce sad ispasti kao da sama sebi saljem odgovor, ali dugo nisam bila na forumu iz privatnih razloga pa sam malo zardjala.
ono sto ja mofu da vidim forum je prilicno posecenjn, bar u onom delu koji se odnosi na citanje postova, ali nesto se slabasno prijavljuju novi forumasi, malo se diskutuje, razmenjuju iskustva, daju predlozi i sve ono cemu ovaj forum u stvari i treba da sluzi.
Ako prebrojimo ima nas mozda cetvoro koji se redovno javljamo nekim svojim novim iskustvima, primanjem novih lekova ili vec necim drugi. A gde su ostali? Koliko u ovoj zemlji ima oboleleih od bilo kog oblika reumatskih bolesti? Koji je prosek godina nas koji se javljamo i razmenjujemo iskustva?
Ove bolesti nisu rezervisane samo za starije, a narocito zapaljenskog tipa ( RA, PA, Behterev koji ume jako rano da se javi, juvenilni artritis )
Radimo zajedno a nam svima bude bolje, jer ne moze cetvror ili petoro ljudi da uradi nesto veliko i znacajno. To mozemo samo ako je grupa sto veca jer uvek u kvantitetu moze da se pronadje kvalitet

Ljudi javljajte se, pa bar je forum besplatan, a ni clanarina ORSa na godisnjem nivou je vise nefo simbolicna suma, 600 dinara. Gde se moze i kako uplatiti mozete pronaci na Home page, kao i sve ostale podatke vezane za samo udruzenje.

Dok je postojao SSSR uvek su imali najbolje sportiste ( kao uostalom i u SAD ), zasto? zato sto su imali veliki izbor i mogli su da nadju kvalitetne ljude

Mislite o tome
Pozdrav
marijabc

Dragi forumaši

Postod ORS » Sub Avg 27, 2011 7:34 pm

Dragi forumaši

Nadam se da to što nema novih postova je znak da smo svi relativno dobro i da uživamo u letu. Podelite sa nama kako ste proveli leto. Čekamo vas!

Srdačan pozdrav,
Marija
ORS

---------

Povratak na Predlozi, ideje, komentari