Psihosomatika o dg. Psoryasis vulgaris Rheumatoid arthritis

Ovde možete postaviti svoje predloge, ideje ili komentare vezane za forum ORS-a

Re: Psihosomatika o dg. Psoryasis vulgaris Rheumatoid arthritis

Postod Jelena » Sub Maj 08, 2010 10:19 pm

Jos jedan odgovor za Vas Marija veceras. Dogodice se susret. Hvala Vam na lepim recima.

Vec vidite i sami da mi je stalo da se dobro izborite za svoje zdravlje sa lekarima koji Vas vode, no odmah zelim da dodam da ja Vama ne ulivam pozitivnu energiju, nego Vam ukazujem paznju i tako budim u Vama pozitivna stanja koja su Vama svojstvena, a to je ogromna razlika.

Znam da se u zargonu koriste pojmovi "pozitivna energija"u raznim varijacijama, ali stanja su kljuc svega sto se u svima nama desava.

Ovo nije bila kritika, nego ispravka i uvazite je, ne samo Vi nego i svi koji ovo citaju, vazno je. Moja oblast je Govor i psiha, tako da veoma dobro znam sta znaci pravilno upotrebljenja rec.

Ponavljam, nema kritike. Naprosto to niste znali ranije. Samo sam Vam skrenula paznju na detalj koji je vazan.Lekari lece stanja,a ne energije, to je sustina ovog sto sam istakla.

Pozdrav

Zavrsicu divnom starogrckom sentencom: "I NISTA NIJE GRESKA, AKO SE IZ NJE NOVO NAUCI"
Jelena

Pridružio se: Pon Maj 03, 2010 5:27 pm

Postod Jelena » Ned Maj 09, 2010 7:12 pm

Kao sto Vam je bilo i obecano, Marija iz ORS-a Vam je u predlozima iza Vaseg pitanja o ukljucenju u aktivnosti, sve detaljno objasnila. Vasa imenjakinja je izuzetna u svemu. Uzrasta je Vase mladje kcerke.

Tako da je sada na Vama ukljucenje. Veoma mi je drago zato sto se ovo Udruzenje lepo razvija i opravdava svoje postojanje. Vama zelim da se u njemu lepo snadjete i sasvim sam sigurna da cete se osecati mnogo bolje.

Bice mi drago da o Vasem novom iskustvu citam na ovom Forumu.

Srdacno
Jelena

Postod Jelena » Uto Maj 11, 2010 8:46 pm

Draga Marija!

Videla sam Vas odgovor Mariji iz ORS-a. Drago mi je.

Zelim da Vas i sve zainteresovane na ovom sajtu obavestim da je sinoc u velikoj sali Kolarca odrzao izuzetno predavanje Otac Milos iz Cikaga. Tema je bila radost kao osecanje i mesto radosti u pravoslavnom hriscanstvu. Veoma nadahnuto, precizno i veoma produhovljeno, preko sat vremena bila je lepa beseda.

Nakon predavanja, imala sam tu cast da provedem oko 20-ak minuta u lepom i ozbiljnom razgovoru sa Ocem Milosem na temu psihosomatike. Pricala sam o predavanju 23.04. o o mnogim strucnim temama. Poseban Dar od Boga je bio Blagoslov koji sam dobila u vezi sa mojim psihosomatskim opredeljenjem.

Vi i clanovi ovog Udruzenja ste bili u mojim mislima, tako da zelim da znate da Vas nikoga nisam zaboravila kada sam razgovarala sa Ocem Milosem.

Poseban ugodjaj za mene licno je bio taj sto smo u sali bili pored mnogih divnih ljudi, moj dragi Profesor kao i veoma uvazeni Profesor Dimitrije Stefanovic, sa kojima je proteklo vece bilo nezaboravno.

Nadam se da ce Vam ova vest biti draga i da ce bar titraj moje velike radosti izvirati iz ovog kratkog teksta.

Veliki pozdrav,
Jelena
Jelena

Postod Jelena » Sub Maj 15, 2010 7:26 pm

Draga Marija!

Upravo sam putem mob.telefona uputila sve pohvale Mariji ORS, oko brisanja svih Vasih podataka koje ste ostavili u onoj drugoj prepisci pod nazivom predlozi. Rekla sam Vam da je u svemu izuzetna i tako odgovorna. Kako ste sada i Vi aktivni clan Udruzenja, a ne samo clan podruznice VMA, obrazlazem Vam da je Marija svojim izuzetnim pozrtvovanjem zasluzila titulu ORS. Predsednica Udruzenja ce na to sigurna sam biti ponosna jer je mlada dama iskazala toliki entuzijazam i rad od osnivanja Udruzenja da joj pored pravog prezimena zasluzila da joj dodamo i ovo. Ovo je javni forum, gde je potrebno zastiti od zlonamernih ljudi identitet u celosti. Dovoljno je sto se pravi identitet nalazi u administrativnim protokolima.

Molim za jos malo strpljenja za postavljanje obecanog teksta, ali nece ni to tako dugo trajati. Znam da ga iscekujete.

Ugodan vikend i sve najbolje Vam zelim.
Srdacno
Jelena

Postod marijabc » Sub Maj 15, 2010 9:25 pm

Draga Jelena,
vec nekoliko puta sam se cula i sa Marijom. Iz razgovora koje smo vodile apsolutno se moze zakljuciti koliko ima entuzijazma i volje, a tako je dugo bolesna.

Dogovorile smo se juce da se vidimo vec u cetvrtak i tad da joj prezentiram neke svoje ideje. Kako sam zelela da se sto pre aktiviram, juce sam posetila SAJAM ZDRAVLJA, ostvarila nekoliko prvih kontakata, pa cemo videti sta i kako dalje. Znam da ne moze sve i ne moze odmah ( valjda je to moj zivotni problem, hocu sve i hocu odmah, a znam da neke stvari treba cekati, pa se sudaraju sa jedne strane moj osecaj za realnost i objektivnost, racionalnost, a sa druge nestrpljenje da se sto pre ostvari ono sto sam zamislila ), treba vremena, sastanaka, dogovora, odgovora, a sve to trazi vreme.

Marija je u razgovoru sa dr. Lapcevic pohvalila moju volju da radim i posedovanje entuzijazma, ali i rekla joj da imam neke dobre ideje. U stvari ovo sam sada na neki nacin ja. JA ne samo kao altruista, humana osoba ili neko kome je stalo do drugih i zeli da pomogne ( doduse zaista osetim zadovoljstvo kada nekom uspem da pomognem u bilo cemu sto je potrebno ) vec JA osoba, JA covek i vec sa ovo malo sto sam uradila pocinjem da se osecam bolje u psiholoskom smislu.

Tekst svakako i dalje jedva cekam ali cu biti strpljiva

Nadam se da cemo se i nas dve uskoro upoznati.

A propo mojih privatnih podataka, Jelena mi je javila da ih je izbrisala i vrlo sam joj zahvalna, zaista je jedna draga osoba, ali to je bila moja greska. Nije mi tog dana radio outlook, pa sam i ne razmisljajuci o tome da moze biti zloupotrebljeno, pozurila da se sto pre prijavim. Zaboravila sam na onu ikonicu PP u uglu.

Srdacan pozdrav, prijatan vikend i dobar odmor
Marija
marijabc

Pridružio se: Sre Apr 21, 2010 8:55 pm

Postod Jelena » Sub Maj 15, 2010 10:00 pm

Hvala sto ste se javili.

Procitala sam sve. Sutra cu Vam odgovoriti. Sada nemam vremena, jer nesto vazno kompariram u tekstovima, tako da Vam zelim Lepu i ugodnu noc.

Veliki pozdrav
Jelena

Postod Jelena » Ned Maj 16, 2010 4:22 pm

Draga Marija!

Malocas sam Vam poslala duzi tekst koji se nije pojavio. Juce i danas pucaju konekcije, rekli su nam u Beotelu, tako da mi je iskreno zao, jer sam Vam napisala veoma inspirativno i precizno sve.

Mislim da cu Vam ovih dana da li licno ili preko Marije ORS uciniti jedno posebno zadovoljstvo i unapred se tome radujem.

Isteklo mi je vreme za komunikaciju na ovom forumu po mom dnevnom ritmu i planu, tako da jos jedanput Vam kazem da mi je zao sto ga niste procitali, no drugi put, obaveze zovu.

Veliki pozdrav,
Jelena
Jelena

Postod marijabc » Ned Maj 16, 2010 7:48 pm

Draga Jelena,

Zao mi je sto tekst nije uspeo da stigne, ali to su vec neka tehnicka ogranicenja. Na moju srecu imam 2 komjutersko internetska zaludjenika u vidu 2 moje cerke, i treceg u liku i oblicju sina koga sam dobila na gotovo ( mislim na zeta, on je programer ) tako da imamo ADSL i neogranicen pristup internetu, tako veza manje pucaju. Mi smo se opredelili za EUnet.

Sa nestrpljenjem ocekujem iznenadjenje i najavljeno zadovoljstvo.

Laku noc vam zalim
marijabc

Pridružio se: Sre Apr 21, 2010 8:55 pm

Postod Jelena » Uto Maj 25, 2010 2:21 am

Postovani clanovi, korisnici i gosti Foruma!

Tekst Akademika Vladete Jerotica je postavljen. Kakve su vase reakcije? O tome, koliko ste sebe pronasli u tekstu, bilo bi zanimljivo videti iz vasih pitanja, odgovora, i dozivljaja.

Gde je proaktivnost?

Clanovi Udruzenja koji su prisustvovali predavanju na Kolarcu imali su priliku do sada da uporede svoje stavove, misljenja i osecanja nastalih u atmosferi "zive reci", pa to mogu uporediti i u odnosu na "pisanu rec". Kakva su vasa iskustva? Zanima nas.

Zar ne postoje pomaci kod vas?

Oslobodite se, ovde vam je odlicna prilika da se u dijalogu mnogo toga novog dogodi.

Uradite za sebe i kvalitet vaseg zivota nesto. Dobili ste "dijamant" nauke a vi u tisini radite sta ... pisite nam.

Srdacno.
Jelena

---------

Prethodni

Povratak na Predlozi, ideje, komentari