Šta treba da se desi da dobiješ biološku

O reumatoidnom artritisu (RA)

Šta treba da se desi da dobiješ biološku

Postod marsan » Pet Dec 01, 2017 12:08 am

Volela bih ako može ovo da pročita neko stručan i da mi da neki savet.

Dobro veče. Nova sam u udruženju, danas sam se registrovala tako da se ne snalazim baš najbolje na sajtu. Imam potrebu da podelim svoj gnev i razočarenje u sve što se tiče našeg zdravstva, a i odnosa lekara i pacijenta. Život me nije mazio. Sa 25 godina i 3 nedelje nakon venčanja majka mi je preminula od raka limfoma. Prerano me napušta i moj otac. Kada sam imala 48 godina napušta me i moja jedina sestra sa 49 godina obolela od autoimune biljarne ciroze jetre. Dva puta sam ostala bez posla. Oba puta u banci. Naravno sve ovo što mi se desilo bilo je okidač za RA. Dijagnostikovan mi je septembra 2009. godina. Tada sam imala 48 godina, danas 56. Od početka sam naravno na metotreksatu. Početna doza je bila 15 mg i menja se pre dve godine na 17,5, a od prošle godine sam trebala ići na 20 ali sam odbila. Od postavljana diojagnoze nekoliko meseci sam bila gotovo nepokretna, ali je kenulo na bolje. Mogu reći da sam sve ove godine bila dosta dobro, naravno pod dobrim mi podrazumevamo samo kad baš ne boli jako. Ali od novembra prošle godine počinju moje muke. Prvo zoster, jedva ga zalečila. Posle toga operacija glasnih žica. U decembru muž donese neki virus i naravno ja dobijem upalu pluća. Uz sve to kreću problemi sa levim kolenom, sa kičmom sponiloliseza, naglašena lordoza, suženje spinalnog kanala na LS 4 i 5. Ja više ne mogu da funkcionišem, odlazim na tri nedelje u bolnicu, posle terapija malo bolje, ali i dalje velika sedimentacija i uvećan CRP. Nekako sam progurala leto, malo more, plivanje. Koleno otečeno i boli. Na kontroli u septembru ove godine moj reumatolog kaže da to tako mora. Moram živeti sa bolovima i svešću da sa 56 godina ne mogu decu dočekati na ručak. Ali idem dalje, pokušavam da budem pozitivna i da počnem da se radujem sitnim stvarima. Ali ne može kako ja hoću. 1 novembra u sred noći me probude nepodnošljivi bolovi. Ruke, noge kolena. Pokušavam da ustanem ali ne mogu ni da se pomerim. Tri dana je mene muž nosio po kući, u toalet, na tuširnje, oblačio me, hranio jer nisam mogla bukvalno kašiku držati u ruci. Pošto se to desilo u petak uveče, mučila sam se tako do utorka jer je tad moja doktorica počela da radi. Muž me odvede do Jodne banje, čekamo doktoricu naravno. Doktorica nailazi pogleda me i kaže da ne može nikako da me primi da pokušam da zakažem za mesec decembar. Znate kako je strašno kada neko ko vas leči 8 godina i kome verujete, jednostavno odbije da vam posveti bar par minuta. Okrenula se i otišla. Pošto nisam imala drugi izbor isti dan sam otišla u privatnu kliniku i pregled i diprofos inekciju platila 6000 dinara.
Sada mi je malo bolje, ali kolena ne funkcionišu. Ne znam šta dalje. Ako sednem niže ne mogu sama ustati. Ako treba da se sagnem mora četvoronoške. Ne mogu da čučnem, kleknem, da se popnem na stolicu, teško idem i stepeništem.
Znam da sam bila preopširna ali pokušajte da pročitate do kraja pa ako neko ima neki savet ili iskustvo neka podeli sa mnom.
marsan
 
Postovi: 1
Pridružio se: Čet Nov 30, 2017 11:54 am

Re: Šta treba da se desi da dobiješ biološku

Postod lukamen » Uto Maj 15, 2018 6:26 pm

..konsultujte se sa nekim za Reumeser injekcije..2015. je koštalo 580din..meni je Dr - 6komada..prva 3 dana je bilo svaki dan, a posle nešto sa razmakom od 2-3 dana...posle toga sam mogao hodati a i čučnuti...
lukamen
 
Postovi: 1
Pridružio se: Uto Maj 15, 2018 3:47 pm
---------


Povratak na Reumatoidni artritis (RA)

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju

cron